Cider BAR: cocktail time!

geplaatst in: Cider BAR | 0

Ook in de wereld van de bartender neemt cider een hoge vlucht als superieur ingrediënt in cocktails. Het is minder alcoholisch, maar vooral fris en fruitig. Dankzij de bubbels komen de alle smaken helemaal los. Vanuit de Ciderbar op vrijdag 24 oktober, de pre-party-avond van het Cider Festival, worden deze Cider Cocktails geserveerd. Hieronder twee recepten:

Rum Cider

* scheut bruine rum
* scheut (citroen-)siroop of flink wat suiker in water opgelost
* wat gemberwortel, vers geraspt
* ijsklontjes
* rietje
* droge cider

Meng de rum, siroop en schenk dit voor een vierde (sterker en
zoeter) of een vijfde in een wijn- of cocktailglas met twee
ijsklontjes buy viagra no prescription.

Vul het glas vervolgens op met een droge, licht-mousserende cider.
Doe er een rietje in. Klaar.

Serious Ciderwinkel

* cider with blackberry (braam)
* vers geperste limoensap
* scheut 3 jaar oude cider brandy (calvados)
* scheut citroensiroop of flink wat suiker in water opgelost
* scheut apricot brandy (abrikozenlikeur)
* fruit zoals aardbei, meloen voor garnering door een satéstokje
geprikt
* rietje

Meng de cider brandy, apricot brandy, limoensap en siroop
door elkaar en schenk dit in een glas met ijsklontjes.
Het glas is hiermee voor een vierde tot een derde gevuld.

Vul het glas daarna op met de ‘cider with blackberry’ maar laat
een beetje ruimte over voor het satéstokje waar fruitstukjes
op geprikt zijn. Stop dit met een rietje in het glas en: Cheers!

Geef een reactie